Hatch Show Print

Posted by on apr 8, 2015 in GWA, Posts
Hatch Show Print

Vandaag was het zover, Jim Sherraden van Hatch Show Print (uit Nashville, Tennessee) bezocht de werkplaats van het Grafisch Werkcentrum Amsterdam! Rond 20.00 uur begon het programma en kregen we via een groot scherm een kijkje in de keuken bij een van de oudste nog draaiende ambachtelijke drukkerijen van Amerika. Hatch drukt in hoogdruk, ook wel boekdruk of letterpress genoemd en zijn beroemd door hun posters voor muziekanten zoals bijvoorbeeld voor Johnny Cash en B.B. King.

Een Hatch poster herken je gelijk. Deze is opgebouwd uit zetmateriaal en blocks van ruim 100 jaar oud en is ~ als je er een kan bemachtigen ~ een bijzondere tastbare herinnering aan het concert waar je bent geweest of een herinnering aan hoe er gedrukt werd in de tijd dat er nog geen computers waren!

Jim nam ons mee naar het verleden (Hatch is opgericht in 1879) maar ook naar het heden, de drukkerij van Hatch is sinds enkele maanden namelijk verhuisd naar een andere locatie naast het Country Music Hall of Fame and Museum.